8 hidastetta itsesi parantamiselle

03.01.2022

Oletko ajatellut, että olisi hienoa osata parantaa itse itsesi? Se on täysin mahdollista.

Mehän suurimmaksi osaksi luomme sairautemme ja vaivamme. Lukuunottamatta joitakin synnynnäisiä asioita. Joten miksi emme voisi niitä myös parantaa itse? Joku onkin jo varmasti tehnyt tätä parannusta omalla kohdallaan. Matkassa voi olla monta muttaa, eikä se aina onnistu.

Tässä artikkelissa käyn läpi joitakin haasteita, jotka voivat haitata itseparantamista. Avaan joitain kohtia sitten enemmän omissa blogiteksteissään.

.

1. Usko omiin kykyihin

Tämä on ehkä suurin hidaste parantumiselle. Ajattelet liikaa, ja ajattelet, ettet sinä itse mahda mitään tälle kipeälle ranteelle. Se on ollut jo vuosia vaivana. Ehkäpä siinä on jo kulumaakin, onkohan tästä mitään hyötyä... Eihän lääkäristäkään ole ollut apua. Eikä olekaan, kuin akuutissa tapauksessa. Sinun täytyy itse huomata, miksi ranne on tullut kipeäksi? Mikä oli elämäntilanne silloin, kun ranne kipeytyi. Tai mikä oli elämäntilanne ennen sitä, kolmekin vuotta takaperin? Tarvitsee löytää edes jonkinlainen yhteys tai aavistus tilanteesta, joka johti tähän sairastumiseen, sitten voit alkaa työstämään vaivaasi. Ja sen jälkeen voit miettiä, miksi ranne tulee kipeäksi välillä. Millaisessa elämäntilanteessa, tai mitä olet tehnyt käsilläsi? Luota omaan intuitioosi ja vaistoosi. Vain sinä itse voit tietää, mistä se johtuu. Usko siis itseesi. Älä tyrmää pieniä ajatuksia vain siksi, että luulet ettet osaa tai luulet vain kuvittelevasi. Mielikuvitus on paras apusi tässä asiassa!

2. Ajanpuute

Sinulla ei ole omaa aikaa, jotta voisit keskittyä itseesi ja itsesi kuuntelemiseen, tutkimiseen. Ja jos omaa aikaa on hetki vaikkapa iltaisin, et enää jaksa käyttää sitä tutkiskeluun, haluat vain olla hetken. Tulee tunne, että et kuitenkaan ehdi tehdä mitään parantamisen hyväksi, kun on vain hetki aikaa tai olet väsynyt.

Tiedätkö, ei sinun tarvitse välttämättä tehdä pitkiä aikoja itsehoitoa. Voit tehdä vaikka joka päivä 10 minuuttia. Tai mikä se sopiva aika itsellesi onkaan.

3. Tuloksia ei tulekaan nopeasti

Olet yrittänyt monesti tehdä itseparannusta, mutta tuloksia ei tule tai ne ovat lyhytaikaisia. Luovutat ja ajattelet, ettei se tehoa eikä auta. Ole kärsivällinen ja toista harjoituksia päivästä toiseen. Kehon ja elimistön jumitilat ovat useimmiten tulleet vuosien ja vuosikymmenten aikana. Ei voi ajatella, että ne lähtevät kertaheitolla. Toki näitäkin ihmeparantumisia on ja tulee! Mutta usein vaivat helpottavat ja sitten taas palaavat. Ehkä jo lievempinä. Itseparannus on siitä kivaa, että sitä voi tehdä niin kauan kuin tarve on. Vaikka joka päivä, tai useita kertoja päivässä. Eikä siitä tarvitse edes maksaa. Toki välillä voi olla hyvä käydä jollain parantajalla tai muulla ammattilaisella hoidettavana. Mutta itseparannuksella voit tukea näitä hoitoja ja jatkaa paranemista kotona.

4. Entiteetit

Joskus tulee tunne, kuin jokin ylimääräinen estäisi hoidon läpi menemistä. Tai olo ei parane, vaikka kaikki pitäisi olla kunnossa muuten. Entiteettejä on monenlaisia. Se on yleisnimitys jollekin vieraalle energialle, joka on sinun energiakentässäsi, mutta se ei sinne kuulu. Nämä kannattaa tutkia ja poistaa häiritsemästä.

5. Läheisten energiat

Läheisten ihmisten energiat vaikuttavat sinuun aina. Se on ihan luonnollista, ja normaalisti se ei häiritse kovinkaan paljoa. Mutta, jos omat energiasi ovat matalalla, toisten energiat vaikuttavat liiaksi. Toisinaan läheisten ihmisten energiat vaikuttavat sinuun niin, että paraneminen hidastuu. Tällöin energiasuojaus auttaa osaltaan. Emmehän voi vain poistaa kaikkia "häiriötekijöitä" asunnostamme... Jopa lasten kanssa täytyy joskus tehdä energiasuojaus, jos oma energiakenttämme sitä vaatii. Saati sitten rakkaan puolisomme kanssa. Mutta ei tarvitse elää jatkuvasti suojattuna läheisiltä. Se ei ole tarkoitus. Vaan voit sen tehdä, jos tulee tarve sille.

6. Ympäristön energiat

Elinympäristösi tekijät vaikuttavat energioihisi myös. Ja sitä kautta paranemiseen. Jos päivästä toiseen joudut katsomaan silmilläsi asioita, joita et haluaisi. Tai tekemään työtä, joka ei ole intohimosi. Kehosi ja energiakenttäsi ovat kovalla koetuksella. Silmät tarvitsevat kaunista katseltavaa.

Näitä ympäristön vaikuttavia asioita ovat vaikkapa sosiaalinen media, työpaikka, asuinalue- tai ympäristö, naapurit, oma asunto.

7. Synnynnäiset/perinnölliset tekijät

Sitten on vielä nämä tekijät, jotka ovat olleet meillä syntymästä asti. Tai ovat tulleet syntymähetkellä.

Voi olla ihan fyysisiä kehitysvammoja, joita emme pysty energialla parantamaan. Tässä en siihen lähde sen enempää. Sitten perinnöllisiä tai perittyjä tekijöitä.

Perinnöllisillä tarkoitan tässä alttiutta sairastua johonkin sairauteen. Sitä on ollut vaikkapa vanhemmilla ja heidän vanhemmillaan. Eli olet alttiimpi saamaan tämän saman sairauden. En lähde tässä geeneissä periytyviin juttuihin, kun en niistä mitään tiedä. Mutta käytännössä silloin, kun sinulla on jokin stressitilanne elämässä, voit sairastua helpommin näihin perinnöllisiin sairauksiin.

Perityillä tekijöillä tarkoitan tässä niitä asioita, jotka ovat vanhempiesi ja esivanhempiesi elämässä vaikuttaneet. Siellä voi olla monenlaisia fyysisiä traumoja ja varmasti paljon henkisiä traumoja. Ihmissuhteissa, perheessä ja sotakin on vielä hyvin muistoissa. Nämä kaikki periytyvät myös sinulle. Tai ei nyt kaikki, mutta jotkin niistä. Siksi onkin mielenkiintoista selvitellä vanhempien ja isovanhempien elämän tapahtumia. Jos se vain on mahdollista. Sieltä löytyy asioita, jotka huomaat, että vaikuttavat sinunkin ajatusmalleihin ja elämän kulkuun.

Ja mielestäni nämä perinnölliset sairaudet ja perityt tekijät ikäänkuin sekottuvat toisiinsa. Siksi näihinkin voit vaikuttaa vielä omassa elämässäsi.

8. Ravinto

Kaikki mitä suustasi alas laitat vaikuttaa kehoosi ja olotilaasi. Tämä on tärkeä asia ja voi estää paranemisen. Ravintosuosituksista on löydettävissä todella paljon tietoa. Yleisesti viljat ja sokerit tuntuu olevan pannassa. Yhdyn siihen periaatteeseen itsekin. Mutta tärkeintä on, että jokaisen täytyy löytää itselleen sopiva ruokavalio. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovikaan sinulle.

Ruoka-aineiden sopivuuden testaamiseen löytyy oiva apuvälinen joko omasta kehostasi tai voit käyttää heiluria/varpua apuna. Nämä toimivat, kun olet oppinut niitä käyttämään ja luotat, että sinä itse tiedät oikean vastauksen.