Shamaanirumpu

22.10.2022

Kerron vähän siitä, miten käytän rumpua työssäni ja elämässäni.

Rumpu on toisinaan työkalu jonka avulla, tai jonka kanssa, teen hoidon asiakkaalleni. Lähihoidossa rummun värähtely purkaa jumittunutta energiaa ja antaa mahdollisuuden mennä johonkin kauas taaksepäin, usein jopa sinne mitä on ennen tätä elämää.

Kaukohoitoa tehdessäni saatan matkustaa rumpuni kanssa hakemaan vastauksia syvältä alisesta. Jostain syystä varsinkin hevoselle kaukohoitoa tehdessä, saattaa rumpu kutsua itsensä mukaan hoitoon. Vastauksena voi tulla jotain kasveja tai yrttejä tai muita keinoja, joita olisi hyvä lisätä ruokintaan ja elämään. Tällöin energiaparannuksen lisäksi voi löytyä muitakin tukihoitoja eläimen vaivoihin.

En automaattisesti käytäkään rumpua hoidoissa, vaan se kutsuu minua kaukohoidoissa joinakin kertoina. Lähihoidossa rummutan vain, kun asiakas itse sitä pyytää tai valitsee rummutushoidon.

Ryhmien kanssa sopivia on mielikuvamatkat, voimaeläimen kohtaaminen tai rummutus ilman ohjausta. Kun saa kuunnella ja tuntea rummun ääntä ilman puhetta, voi matkustaa ihan minne itse haluaa. Siitä usein kumpuaa mielenkiintoisia asioita keskusteltavaksi.

Joillakin rummutus saattaa nostaa ahdistusta ja puristusta keuhkojen alueella, varsinkin ensimmäisellä kerralla. Sieltä ne kauan piileskelleet ahdistuksen ja surun tunteet alkavat purkaantua. Rummun ääni kuitenkin vapauttaa jumittuneita energioita ympäri kehoa. Ja sitä voit itse kuulostella ja tunnustella, missä omat tunnekuormasi ovat.

Käytän rumpua myös itseni hoitamiseen, jos yhtäkkiä tulee mieleen, että nyt tarvitsen rummun värähtelyä. Rumpu sopii myös kodin tai hoitohuoneen puhdistamiseen lisätyökaluksi. 

Olet voinut huomatakin, että eri huoneissa on erilaiset värähtelyt tai tunnelma. Rummuttamalla voi kivasti saada energiat liikenteeseen huoneista. Kuulostele myös miltä rumpu kuulostaa eri huoneissa ennen ja jälkeen puhdistamisen. 

Tilan puhdistaminen voi tapahtua ihan vain rummuttamalla rumpua, samalla kiertäen tilan joka kohdan ja varsinkin nurkat. Rummun sointi alkaa yleensä muuttua, kun tilan energiat alkavat olla puhtaat. Jos haluaa, voi sen jälkeen vielä tuulettaa huoneen.