Mistä energiahoidon energia tulee?

10.05.2023

Tässä kirjoituksessa kerron oman näkemykseni energioista, ja siitä miten käytän energiaa hoitotyössäni.

Yleistä energiasta

Sana energia tai energiahoito tuo varmasti monenlaisia tunteita pintaan. Se on asia, joka on olemassa, hyväksyi sitä tai ei. Aivan kaikki tässä maailmassamme on energiaa; ihmiset, eläimet, puut, kasvit, kivet, maaperä, vesi, ilma, jopa huonekalut ja asunnot.

Kaikkien näiden energiat vaikuttavat meihin, halusimmepa sitä tai emme. Esimerkkinä ihmiset; joidenkin lähellä tuntuu, että kaikki energia (eli voima ja virkeys) katoaa. Joidenkin lähellä taas saamme energiaa (eli virtaa ja iloa). Joku sisustaa kotiaan ja huomaa, kuinka jokin huonekalu tai esine ei vain sovi huoneeseen. Mutta jonkin esineen haluaa ihan ehdottomasti kaunistamaan kotiaan ja tuomaan harmoniaa.

Energia ja elinvoima on meissä itsessämmekin. Sitä voidaan lisätä tai ohjata niin, että kehomme alkaa voida paremmin, se alkaa parantamaan itseään. Kun kaikki energian kulkua haittaavat tekijät poistuvat, energiakanavat kehossamme alkavat toimia normaalisti. Kaikki energia pyrkii tasapainoon, niin myös meidän ihmisten keho.

Elämän varrella vain on niin paljon asioita, jotka tukkivat kehomme energiakanavia. Jo pienestä asti energiamme kokee kolauksia joko toisten sanomisien tai ajatusten takia tai ihan vaikka fyysisten kolhujen takia. Tätä jatkuu koko elämän läpi. Ja jos ei löydä reittiä purkaa näitä asioita, keho alkaa kehittämään erilaisia oireita ja sairauksia.

Näitä oireita ja sairauksia sitten lääkitään, jotkut ovat löytäneet keinoja hoitaa itse itseään, ja jotkut ovat saaneet apua energiahoidoista. Mutta miltei aina ihmisella on tarve parantua näistä vaivoista. Osa vaivoista on ehkä tullut siksi, että keho suojelee ihmistä joltain asialta. Vaikkapa ylirasittumiselta tai huonolta ystävyyssuhteelta. Ihminen on niin monimutkainen järjestelmä, että taitaa olla mahdotonta ihan kaikkea edes ymmärtää ihmiselämän aikana.

Mitä energiaa itse välitän hoidoissani?

Itse ajattelen, että ei ole vääränlaista energiaa olemassakaan. Voi olla matalavärähteisempää ja korkeavärähteisempää, mutta näistä varmasti kaikki on paikallaan tietyissä tilanteissa. Matalavärähteinen energia saa meidät heräämään siihen, että jokin on vialla, ja hakemaan apua, jos ei itse siitä pysty selviämään. Näiden taustalla on usein jokin jumittunut tilanne, joka täytyisi saada laukeamaan. Elämässä vuorottelee hyvät ja huonot ajat. Energiahoidoilla pyritään siihen, että myös ne huonommat ajat pystytään käsittelemään ja saamaan oma mieli ja keho takaisin hyviin energioihin.

Hoidoissani en anna itsestäni energiaa, mutta on hyvä olla sydän auki ja kuulostella lempeästi hoidettavan kehoa ja mieltä. Pyrin tasapainottamaan hoidettavan omia energioita erilaisilla tekniikoilla. Tärkeää on pyytää avuksi ja välittää sitä maailmankaikkeuden puhtainta ja rakkaudellisinta energiaa. Tällä tavalla voidaan tukea ihmisen tai eläimen omien energioiden kulkua.

Joskus puhdistetaan matalavärähteistä energiaa muullakin tapaa, ohjataan sitä ikäänkuin pois ihmisestä. Tällöin tilalle pyydetään sitä puhdasta energiaa jälleen. Ettei "tyhjiö" täyty muunlaisella energialla. Tuo maailmankaikkeuden energialähde on mielestäni kaikille sama. Mutta sille on todella monia nimityksiä. Näitä voi jokainen miettiä omalla kohdallaan, mikä on se sana sille mistä haluaa apua ammentaa. Itse en erittele sitä korkeinta lähdettä mitenkään erityisesti. Se on sellainen asia ja paikka, josta tulee ihana ja parantava tunne sydämeen. Olkoon se kullekin minkä niminen vain, antaa jokaisen uskoa siihen omalla tavallaan. <3

Elikkäs päätarkoitus energiahoidoissani on saada hoidettavan ihmisen tai eläimen energiakanavat auki ja tasapainoon, jotta tämän omat energiat pystyvät vapaasti virtaamaan ja parantamaan kehoa sekä mieltä. Tällöin hoidettavan omat energiat ovat se avainsana paranemiseen.