Shamaanirumpu

Kerron vähän siitä, miten käytän rumpua työssäni ja elämässäni.

Rumpu on toisinaan työkalu jonka avulla, tai jonka kanssa, teen hoidon asiakkaalleni. Lähihoidossa rummun värähtely purkaa jumittunutta energiaa ja antaa mahdollisuuden mennä johonkin kauas taaksepäin, jopa sinne mitä on ennen tätä elämää. 

Kaukohoitoa tehdessäni saatan matkustaa rumpuni kanssa hakemaan vastauksia syvältä alisesta. Varsinkin hevoselle kaukohoitoa tehdessä tulee joskus mieleen, että mitä rumpu tähän sanoisi.

En automaattisesti käytäkään rumpua hoidoissa, vaan se kutsuu minua kaukohoidoissa joinakin kertoina. Lähihoidossa rummutan vain, kun asiakas itse sitä pyytää tai valitsee rummutushoidon.

Ryhmien kanssa sopivia on mielikuvamatkat, voimaeläimen kohtaaminen tai rummutus ilman ohjausta. Kun saa kuunnella ja tuntea rummun ääntä ilman puhetta, voi matkustaa ihan minne itse haluaa. Siitä usein kumpuaa mielenkiintoisia asioita keskusteltavaksi.

Käytän rumpua myös itseni hoitamiseen, jos yhtäkkiä tulee mieleen, että nyt tarvitsee rummun värähtelyä. Rumpu sopii myös kodin tai hoitohuoneen puhdistamiseen lisätyökaluksi.